Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024. 05. 07.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 07. kedd 07:25
Nyárias, nyárias lesz – pont ezért vigyázzunk: zivatarok is befigyelhetnek!

Időjárás

A napos periódusok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, így napközben erősen felhős, sőt akár borult időszakokra is számítani kell. Délutánig döntően az ország északkeleti harmadán, majd délutántól délnyugat felől is egyre több helyen várható zápor, helyenként zivatar. Ma a délnyugati, holnap napközben a nyugati szél lesz élénk, olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 21 és 27 fok között várható, de az Északi-középhegység északi oldalán néhány fokkal hűvösebb is lehet. Késő este 14 és 21 fok között alakul a hőmérséklet – írja előrejelzésében a HungaroMet.

Levegőminőség

Egész Miskolcon jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu oldal tájékoztatása szerint.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala alapján):

Mai napon, a nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés,  időjárás függvényében:

Üteg u.
József A. u. (belső).
Szent István u.
Nagysándor J. u.
Kiss Ernő u. (Thököly híd – Nagyváthy J. u. között)
Szeles u. (Búzatér mellett)
Gállfy I. u.
Zoltán u.
Andrássy Gyula u.
Kiss tábornok útja
Testvériség útja
Sas u.
Őz u.
Ibolya u.
Szikla u.

Május 6-tól távfűtési vezetéképítési munkák kezdődnek a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak és a Sályi utcai játszótér környezetében. Az építés miatt előreláthatólag május 13-tól, május 31-ig, a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között az úttestet lezárják. Továbbá két Sályi utcai parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges lesz a kivitelezés lebonyolításához.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Ács u. 7
Bartók B.u.5
Bartók Béla u. 39
Bollóalja u.83
Bodza u. eleje
Bükkszentlászló Fő út 9
Csendes u. 26
Csermőkei út 16
Előhegy u. 68
Egressy G. u. 25
Ernye bán u. 19
Erdő sor 5.
Erdő sor 17
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Fő u. 62
Gárdonyi G. u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Liszt Ferenc  u. 26
Mikes K. u. 24
Nyitrai u. 1
Perczel M.u. 24/a
Rácz Á. u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18
Szarkahegy u.16
Zsolcai sor 162

 

Horoszkóp

Kos
Ne hagyd, hogy valaki eltérítsen az eredeti céljaidtól, bármilyen szép dolgokat suttog is a füledbe. Tartsd szeme előtt, hogy mi az, amit el akarsz érni, és ne feledd, hogy akinek igazán fontos vagy, az ebben támogatni fog, és nem próbál meg lebeszélni róla.

Bika
A tavaszi zsongás téged is utolér, érzed magadban a bizsergést, és szeretnél tenni valamit, hogy hozz egy kis kalandot, változatosságot az életedbe. Nem is kell sokat várnod, és hamarosan lehetőséget kapsz arra, hogy megforgasd a szerencse kerekét.

Ikrek
Úgy érzed, mintha rohanna az idő, és neked sehogyan sem jut elég belőle. Próbáld rendszerezni a teendőidet, mert ha mindenbe csak belekapsz, akkor soha nem jutsz egyetlen feladatnak sem a végére. Az önuralom most létfontosságú kérdés lehet.

Rák
Nagyon vársz egy lehetőséget, ám amikor mégis megérkezik, a lehetőség megijeszt, és azon gondolkodsz, hogy talán mégsem kellene ilyesmivel próbálkoznod. Ha adsz egy esélyt neki, rá fogsz jönni, mennyire élvezed a dolgot, és butaságnak tartod majd, hogy majdnem elszalasztottad.

Oroszlán
Lehet, hogy mások kinevetnek az álmaid miatt, de te tudod, hogy ha nem csak merengesz, hanem teszel is értük, akkor van esély arra, hogy valóra váljanak. Ne ragadj le ott, ahol mások, ha úgy érzed, hogy te többre születtél, de ne felejtsd el, hogy mindennek meg kell fizetni az árát.

Szűz
Szinte már érzed a levegőben a feszültséget, és tudod, hogy a mostani boldogság nem tarthat soká, gyűlnek a viharfelhők, amik egy komoly problémát jelezhetnek. Kétségbe esni azonban nincs okod, azok, akik az örömben veled vannak, a bajban is melletted állnak majd, és így nem lesz előttetek akadály.

Mérleg
Végre alkalmad lesz valaki olyannal megosztanod a társaságodat, aki már nagyon régóta hiányzott. A köztetek lévő kapcsolatot csak kevesen érthetik meg, de nincs is szükségetek arra, hogy a világ megértse, mi tart össze benneteket. próbálj annyit tanulni ebből a kapcsolatból, amennyit csak lehet.

Skorpió
A jóból is megárt a sok, ezért bármekkora élvezetet is jelent, semmit ne akarj ma túlzásba vinni, mert a dolgok könnyen visszafelé sülhetnek el. Azzal nincs gond, ha feszegeted a határokat, de vigyázz, hogy ne lépd át őket, mert visszafelé már sokkal nehezebb út vezet.

Nyilas
Nem is hinnéd, hogy valakivel, aki elsőre talán nem volt különösebben szimpatikus, mennyi közös vonásotok van.

Bak
Egyelőre csak messziről, biztos távolságból szemléled a lehetőségeidet, de érzed, hogy előbb vagy utóbb lépned kell majd, és akkor nem halogathatod tovább a döntést. Ha még nem vagy biztos a dolgodban, kérj tanácsot valaki olyantól, akiről tudod, hogy őszinte véleményt fog mondani.

Vízöntő
Egy váratlan támadás megijeszthet, de gyorsan kiderül, hogy a támadódnak csak a szája nagy, és valójában nincs fegyver a kezében. Ne hagyd, hogy kiüssön a nyeregből, és az önbizalmadat elvéve szerezze meg azt, amiért te megdolgoztál.

Halak
Az utolsó pillanatban lépsz vissza valamitől, és hamarosan kiderül, hogy helyesen tetted. Hallgass ma az ösztöneidre, még akkor is, ha sokak szerint nem ez a jó megoldás. Ha te azt teszed, amit helyesnek vélsz, akkor az eredményt is könnyebben fogod majd elfogadni.

(bien.hu)

Programok

Jelenleg nincsenek programok!