Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.04.23.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 23. kedd 07:26
Napsütés lesz erős széllel, de a záport megússzuk, egészen az esti órákig, a kettős fronthatást sajnos nem.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Keddre virradóan nyugaton, északnyugaton esőre ébredhetünk. A magasabb hegycsúcsokon havas eső, havazás is kialakulhat. Délután dél-délkelet felől egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, egy-egy zivatar, északkeleten viszont szárazabb, naposabb idő ígérkezik. Élénk, erős lesz a keleti-északkeleti szél. Hajnalban -1, +6 fok várható. Napközben északnyugaton 9 és 15, máshol 16 és 21 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Kedden már kettősfronti hatás érvényesül. Fejfájás, emésztési panaszok alakulhatnak ki. Kissé fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. A szív- és érrendszeri problémákkal élőkre nehéz nap vár, gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, nő az infarktus veszélye.
Emellett légzési nehézségek, rosszullét is kialakulhat. A szeles idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, a szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedden többfelé, főként a Dunántúlon és délen találkozhatunk esőtől, záporoktól, néhol akár zivataroktól is nedves útszakaszokkal. A záporokat, zivatarokat apró szemű jég kísérheti, valamit a nyugati hegycsúcsokon hózápor, havazás sem kizárt. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, olykor erős, ami jelentősebb mértékben ronthat a járművek menetstabilitásán.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége. Egyetlen kivétel Lyukóvölgy, ahol a pmmonitoring.hu adatai alapján megfelelő a levegőminőség. 

Útinform

A Miskolci Városgazda hétfő reggeli információi szerint:

A jelzőlámpák a Várközi Lajos u. – Repülőtéri út kereszteződésben sárgán villognak.

Nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés, időjárás függvényében:

Bollóalja u.
Barátság tér
Állomás tér
Erdő sor
Puskin u.
Báthory sor
Kiss tábornok út
Vologda u.
Fazekas u.
Szentpáli út
Corvin u.
Várközi Lajos u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u.5
Bartók Béla u. 39
Bollóalja u.83
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62
Bükkszentlászló Fő út 9
Cseresznyés u. 14
Előhegy u. 20
Előhegy u. 68
Ernye bán u. 19
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Gárdonyi Géza u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Knézich Károly u. 9
Középszer u. 50
Liszt Ferenc  u. 26
Mikes Kelemen u. 24
Perczel Mór u. 24/a
Rácz Ádám u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18
Somlay Artúr u. 32
Szarkahegy u. 58
Szrogh Sámuel u. 57

Horoszkóp

Kos
Sziszifuszi munkát végzel, úgy érezheted, minden felvetésed csak pusztába kiáltott szó, és ahol megoldasz egy problémát, ott három másik terem. Tarts ki, mert a nap végére rendeződhetnek a dolgok, és ha addig nem adod fel, lesz, aki értékeli majd a munkádat.

Bika
Egy váratlan helyzet eléggé megijeszthet, és mindent félretéve azonnal a megoldáson kezdesz el gondolkodni, de hamar kiderül, hogy az esetnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, és fölöslegesen aggódtál olyan sokat miatta. Arra gondolj, hogy ez még mindig jobb, mintha tényleg nagy baj lett volna.

Ikrek
Amikor ma egy problémára megoldást találsz, úgy érezheted, hogy eddig nem láttad a fától az erdőt, és sokat aggódtál valami olyasmi miatt, ami valójában pillanatok alatt megoldható lett volna. A lényeg, hogy most már tovább léphetsz, és nem kell többé ezzel a kérdéssel foglalkoznod. Legközebb tapasztaltabb leszel.

Rák
Igyekezz ma a végére járni egy bürokratikus ügynek, amit már régóta halogatsz, még akkor is, ha nincs most kedved a sorban álláshoz vagy a papír töltögetéshez. A mai nap kedvez, hogy mindennel időben végezz, ha viszont halogatod a dolgot, lecsúszhatsz egy határidőről.

Oroszlán
Rossz kedvvel ébredhetsz, úgy érezheted, egyik napod olyan, mint a másik, és nincs már bennük semmi izgalom. Ha valóban így van, akkor tegyél róla, hogy legyen – csak rajtad múlik, hogy hogyan alakítod a hétköznapjaidat, és senki nem szólhat bele, ha ma egy kicsit másként csinálsz valamit, csak a saját kedvedért.

Szűz
Próbáld ma megtalálni a belső békédet, mert a tudatalattid üzenni akar valami fontosat. Ha kell, jógázz egy kicsit, vagy igyál egy csésze teát a kedvenc lemezedet hallgatva, és hangolódj rá a gondolataidra, hagyd őket szabadon kalandozni, hogy oda vigyenek, ahová jutnod kell.

Mérleg
Nagy dolgok múlhatnak ma egy beszélgetésen, de ne aggodalmaskodj, minél lazábban veszed a dolgot, annál nagyobb esélyed van a sikerre. Add önmagadat, beszélj őszintén az érzéseidről és a gondolataidról, és akkor senki számára nem lesz kétséges, hogy ezt a feladatot neked találták ki.

Skorpió
Próbálsz a segítségére lenni valakinek, de úgy tűnik, az illetőnek semmi nem elég jó, mindenben megtalálja a hibát és mintha csak kifogásokat keresne. Ne feledd, ha valaki önmagán nem akar segíteni, azt más nem tudja megmenteni, és ez már nem a te felelősséged.

Nyilas
Nem várt látogatót kaphatsz, és nem biztos, hogy ez örömmel tölt el, mert a vendég nem a legjobb pillanatban érkezik. Próbálj mégis nyitott maradni, ne döntsd el előre, hogy rosszul fogod érezni magadat, akkor akár még jól is alakulhatnak a dolgok.

Bak
Sokkal szívesebben foglalkoznál ma valami mással, mint amivel kénytelen vagy, de a kötelességeidet nem mondhatod le. Egy családtagod látogatása azonban felvidíthat, és így a munkaidő is gyorsabban telik majd. A társaságon és a hangulatodon sok minden múlik.

Vízöntő
Nagyon izgulsz ma valakiért, aki fontos a számodra, és nagy megmérettetés előtt áll. Úgy tűnhet, hogy ő sokkal lazábban veszi a dolgot, mint te, de ez csak a látszat. Lehet, hogy így próbálja csillapítani a saját szorongását – vigyázz, nehogy a saját drukkolásoddal jobban megijeszd.

Halak
Valaki a környezetedben túl hangos, túl harsány, és ez neked már kellemetlen lehet. Úgy tűnik azonban, hogy az illető nem veszi a jeleket, és hiába próbálod csendre inteni. Légy türelemmel, te csak végezd a dolgodat, és ne hagyd, hogy jobban felbosszantson, mint amennyit az egész ügy érdemel. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!