Ugrás a tartalomra

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a Miskolc Holding vezetéséről

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. október 07. hétfő 11:44
Hétfő reggel 7 órára rendkívüli ülést hívott össze Tóth-Szántai József polgármester, hogy a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságáról és felügyelőbizottságáról döntsenek.
A zárt ülés megkezdése előtt volt lehetőség fotókat készíteni a rendkívüli közgyűlésről. Fotó: Mocsári László

Az ülés zárt volt, ami azt jelenti, hogy a város vezetőin, az önkormányzati képviselőkön kívül más nem vehetett részt rajta. Így aztán arra a közleményre hagyatkozhatunk, amit nem sokkal az ülés lezárását követően adott ki a városháza sajtóosztálya.

Ebben azt írták, hogy a képviselőtestület a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának azonnali hatályú menesztéséről döntött.

A közlemény idézi Tóth-Szántai József polgármestert is, aki úgy fogalmazott a döntést követően, hogy a korábbi átadás-átvétel folyamata Miskolc polgármesteri hivatalát és a város önkormányzatát érintette, a Miskolc Holding Zrt.-t és annak tagvállalatait nem.

A városvezető hangsúlyozta: a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai nélkül „nem működik a város”.

–A holding a város mindennapi működésének ütőere. Ha azt látjuk, tapasztaljuk, hogy nem működik a közösségi közlekedés, nincs rend a közterületeken, elhanyagoltak a parkok, szemetesek az utcák, akkor nincs rend. A miskolciak – úgy vélem – joggal várhatják, hogy a befizetett helyi adójukért, a megváltott bérleteikért cserébe minőségi szolgáltatásokat kapjanak. Ezért új irányításra van szükség – tette hozzá.

A polgármester úgy fogalmazott az azonnali hatályú menesztést követően, hogy a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságától és felügyelőbizottságától elvárja, hogy a változás során mindenben működjenek együtt a társaság új vezetésével.

– Miskolcon minden az embereket kell, hogy szolgálja a jövőben. Éppen ezért az új vezetőség feladata az lesz, hogy felépítsen egy jól működő, prosperáló, lakosságbarát rendszert a Miskolc Holding Zrt.-ben – fogalmazott.

A közlemény kitér arra is, hogy a Miskolc Holding Zrt. menesztett vezető tisztségviselőinek és felügyelőbizottsági tagjainak helyére a polgármester új tagok kinevezésére tett javaslatot. Az előterjesztést a közgyűlés elfogadta.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, október 1-jén, múlt kedden hivatalába lépett Miskolc új polgármestere. Tóth-Szántai József és Veres Pál a Városháza polgármesteri tárgyalójában írta alá a hivatalos dokumentumokat. Az esemény után az új városvezető elmondta, rengeteg feladat vár rájuk a következő időszakban, az egyik legsürgetőbb pedig jelenleg a Miskolctapolca Barlangfürdő ügye. A fent említett átadás-átvétel is ekkor történt meg.

Pénteken pedig megtartotta első ülését is az újonnan felállt képviselőtestület, ahol a városatyák, a bizottságok nem képviselő tagjai, valamint a koordinációs tanácsnokok esküt tettek – csakúgy, mint a két új alpolgármester: Matiscsák Éva és Hollósy András. Itt jelentették be azt is, hogy négy frakcióban dolgoznak a képviselők ebben a ciklusban (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt, Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete és MSZP).

További hírek

Olvasnivaló