Ugrás a tartalomra

Úgy tűnik, még akár vissza is jöhet a benzinárstop

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 19. péntek 13:53
Nagy Márton bejelentést tett: nem zárja ki a benzinárstop bevezetését.

A kormány jövő heti ülésén tárgyal az üzemanyagárak kérdéséről - közölte Nagy Márton, miután a KSH közzétette, hogy a magyarországi átlagos benzinár 3,2 százalékkal meghaladja a régiós átlagár mértékét. Az ATV kérdésére kijelentette: nem zárja ki az újbóli benzinárstop bevezetését sem, de a kereskedelmi árrést is nyomatékosan említette.

Szűkül a különbség a magyar és a régiós átlagár köhött, de a megegyezés nem teljesül így. A jövő héten a kormány vizsgálni fogja az üzemanyagár-kérdést, és hogy a Mol-lal és a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőivel létrejött megállapodásnak “erősebb, nagyobb nyomatékot adjon” - így értékelte ma egy sajtótájékoztatón Nagy Márton, hogy a Központi Statisztikai Hivatal péntek reggel köztétette a napok óta várt adatokat a magyarországi üzemanyagárakról.  

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai szerint ugyanis Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt. Azaz, a magyarországi átlagár 3,2 százalékkal magasabb a régiós átlagértéknél.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!