Ugrás a tartalomra

Világbajnok táncosok a Jókai iskola diákjai között

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 13:10
A  Harc- és Táncművészet Sportegyesület Horvátországba utazott az International Dance Open Világ Fináléra. 
Kurucz Szófia tánc világbajnok fitness kategóriában / Fotók: magánarchívum

Az International Dance Open Világ Finálé egy rangos táncverseny (a megmérettetésről ITT számoltunk be részletesen), ahol 25 ország és több ezer táncos vett részt május 8-tól 12-ig. A jókais lányok már a márciusi és áprilisi kvalifikáción remekül szerepeltek, így egyenes út volt számukra, hogy a magyar delegáció tagjai lehetnek – tette közzé közösségi oldalán a Jókai Mór Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. 

A gyermek csoport tagjai Köteles Lili a 6.a osztályból, Gombos Kitti a 6.b-ből „musical” kategóriában második helyezést értek el.

Nagy Estella Léna
Nagy Estella Léna második lett open és open junior kategóriában

A junior csapat tagjai, Nagy Estella Léna és Kurucz Szofia, mindketten a 7.a osztályból, pedig "open" kategóriában szintén második helyezést értek el. Estella "open junior" szólóban is versenyzett, ahol 17 országból voltak a legjobbak táncosok. Már a Top 5 döntő is hihetetlen eredmény volt számunkra, de Estella másodszorra is dinamikus tiszta gyakorlatot mutatott be és a dobogó második fokára állhatott - számolt be az iskola. 

Szofi először indult szólóban világversenyen "fitness" kategóriában, és a dobogó legfelső fokáig jutott, ezzel elnyerte a világbajnoki címet. Ami még a legkiemelkedőbb, hogy a pontszáma 44,3 tized lett, ami az egész fitness kategóriában a legmagasabb volt - osztották meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!