Ugrás a tartalomra

DVTK HUNTHERM - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 87-35, fölényes győzelem

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. október 05. szombat 22:06
A bajnokság 3. fordulójában a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós gárdája volt a DVTK HUNTHERM ellenfele. Az előzetes várakozásoknak megfelelően könnyed játékkal aratott magabiztos győzelemmel (87-35) tartottuk itthon a bajnoki pontokat.
Fölényes győzelem. Fotó: dvtk.eu

Az öt idegenlégiósunk közül ezúttal is a lett Gulbe maradt ki a meccsre nevezett játékosok névsorából, rajta kívül Aho Nina és Toman Petra sem tudta vállalni a játékot sérülés miatt. Mindjárt az első támadást góllal fejezte be a DVTK, Lelik Réka vettes segítségül a palánkot egy szép betörés után, a másik oldalon Sabrina Haines kapta el a azonnal a fonalat (2-5). 

Nem sokáig kellett aggódniuk a szurkolóinknak, Grigalauskytė büntetőivel és Réka ponterős játékával gyorsan visszavettük a vezetést, igaz, Hainesre továbbra sem volt ellenszerünk (10-7). A negyed felénél Aho Tyra csodálatos egyéni megmozdulása ragadtatta tapsra a közönséget, amire Zsámár reagált. A 7. perc végére már csak Lelik volt a pályán a kezdőből, válogatott ászunk a büntetővonalról szaporította pontjainkat (15-9). A negyed hajrájában tőlünk már csak Tadić volt eredményes (17-10).

Úgy kezdődött a második felvonás, hogy Haines hárompontosára Kányási válaszolt hasonló dobással, majd csapatkapitányunk szemfüles labdaszerzéséből Tyra ziccerezett. Vári két büntetője után újfent a kisebbik Aho-lány villant meg, időt is kértek a szigetszentmiklósiak (24-15). A játék Grigalauskytė közelijével folytatódott, de Mila Jovanović szerelése legalább akkora tapsot kapott a nézőktől. Ebben a periódusban rátapostunk a gázpedálra, litván centerünk megmutatta, hogy távoli dobás esetén sem jön zavarba, Lelik és Tenyér duplái pedig újabb időkérést eredményeztek vendégoldalon (33-15). A megbeszélés jótékonyan hatott a sárga mezesekre, de mi sem lankadtunk, aminek az lett az eredménye, hogy kialakult a húsz pontos különbség, amelyből Vári büntetője után Tyra csinált huszonegyet a szünetre (41-20).

Ana Tadić palánk alólijával indult a második félidő, amire egy Rozmán-pont volt a válasz. A jó formában játszó Lelik egy labdalopás után ziccerig száguldott, aztán Kányási remekbe szabott triplája ugrasztotta talpra a szurkolókat (48-21). Amikor Tadić újra könnyű kosarat szerzett, nem maradt el a szigetiek időkérése. Talán ennek hatására öt vendég találattal folytatódott a mérkőzés, ezt nem nézte jó szemmel Lelik, aki szintén öt egységgel reagált ellenfelünk fellángolására (55-26). Játékosaink élvezték a játékot, különösen Milica volt aktív, aki szép hárompontossal jelezte klasszisát a negyed végét jelző dudaszó előtt (60-31).

Remekül kezdődött a záró etap, Jovanović villogott támadásban, míg hátul remekül működött a védekezésünk, hiszen négy perc alatt mindössze egy pontot engedélyeztünk ellenfelünknek (68-31). Újra pályára lépett Poczkodi Zsófia, de az újabb találatunkat nem ő, hanem fiatal társa, Fárbás Eliza szerezte. A játékrész derekán Tenyér Zsófi hatalmas blokkja kapott nagy ovációt, ahogy Fárbás gyönyörűen kivezetett tripláját is alaposan megünnepelték a drukkerek. Poczkodi-büntetővel mentünk bele a hajrába a hitehagyottá váló vendégek ellen (78-33). Az utolsó percekben igazi örömjátékot mutattak be a bajnokcsapat tagjai, járt a vastaps a produkcióért (87-35).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 3. forduló

DVTK HUNTHERM - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 87-35 (17-10, 24-10, 19-11, 27-4)

Még több információ a mérkőzésről a dvtk.eu oldalon

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!