Ugrás a tartalomra

Európai Egyetemi Játékok 2024: a Miskolci Egyetem kosarasai készen állnak

minap.hu - Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2024. július 10. szerda 18:03
A péntek esti megnyitó ünnepséggel hivatalosan is megkezdődik az Európai Egyetemi Játékok 2024-es eseménysora, a hatalmas multisport rendezvénynek a debreceni és a Miskolci Egyetem a házigazdája.
Magyar-lengyel mérkőzés Lodzban az Európai Egyetemi Játékok kosárlabda tornáján 2022-ben. Fotó: Práczki Péter

Ahogyan arról korábbi cikkeinkben beszámoltunk, a miskolci campus tíz sportág küzdelmeinek lebonyolítója lesz, ezek között találhatjuk a kosárlabdát is. A Miskolci Egyetem fiú csapatának egyik tagja, Lippai Szabolcs, aki rekordszámú részvétellel büszkélkedhet az Egyetemi Játékok kapcsán. A Miskolci Egyetem, MEAFC-ra épülő férfi kosárlabda csapatának alapembere lesz 2024-ben is a fiatal sportoló.

- Ez a hatodik alkalom, hogy ezen a nemzetközi egyetemi bajnokságon részt tudok venni. Nagyon szeretnénk megismételni minimum a Lodz-i teljesítményünket. Ugye ott első magyar csapatként sikerült a legjobb nyolcba bejutnunk, annak nagyon – nagyon örültünk. Itthon, hazai közönség előtt a Generali Arénában lesznek a csoportkörmérkőzéseink, nagyon szeretnénk, ha minél többen kilátogatnának bíztatni minket. Különleges nekünk, hogy itthon, hazai közönség előtt játszhatunk, az mindig feldobja az embert, legalább is engem biztosan – állítja Lippai Szabolcs a Miskolci Egyetem csapatának játékosa. 

Hozzátette, a csapatuknak már van rutinja az Európai Egyetemi Játékok kapcsán, és az is előnyükre válik, hogy összeszokott a csapat, amely a MEAFC együttesére épül. A csapatukat az erős középmezőnybe sorolja. 

A csapatok párosításának sorsolását július 17.-én tartják, ez sok mindent befolyásol majd, de a fiúk nagyon elszántak és szeretnék az eddig legjobb szereplésüket is túlszárnyalni.

A Miskolci Egyetem csapatának 2017-ben már szoríthattunk a Generali Arénában rendezett mérkőzéseken, a 2024-es játékokon pedig újra megtehetjük ezt, hiszen újra ott küzd majd a győzelmekért a mezőnyben a Miskolci Universitas legénysége. A helyszín újra a Generali Aréna lesz a Népkertben. A meccsnapok július 18., 19. és 20.-a lesznek, minden nap 17.45-ös kezdéssel. A miskolci fiú csapat mérkőzéseit a népkerti helyszínen szurkolhatja végig a közönség, a lányokért pedig a DVTK Arénában izgulhatunk majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!