Ugrás a tartalomra

Megújulnak Pereces útjai

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 21. csütörtök 19:42
A városrész főútján megoldották a csapadékvíz elvezetést és a kátyúzás is folyamatban van több ponton.
Bazin Levente és Kertész Béla az útfejlesztés helyszínén Perecesen. Fotók: Juhász Ákos

Megvalósult Pereces főútjának, az Erenyő utca csapadékvíz elvezető útárok rendszerének rekonstrukciója 58 millió forint európai uniós forrásból. A tervezési munkálatokat a Tender Terv Kft., a kivitelezést a Mento Kft. végezte. Ennek kapcsán, illetve a városrészben folyó kátyúzás témájában március 21-én, csütörtök reggel sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen. 

- A helyi lakosok számára a legfontosabb a perecesi úthálózat és ezen belül is Pereces főútjának állapota. 2020-ban nyertük el pályázat útján az uniós támogatást az Erenyő utca csapadékelvezető rendszerének rekonstrukciójára: a Pereces-pataktól az Erenyő utcával párhuzamosan, a Bollóalja utcáig – nyilatkozta szerkesztőségünknek Bazin Levente a terület önkormányzati képviselője. 

- Teljesen hiányzott a vízelvezetés az aszfaltút mellől, amit mostanra sikerült pótolni több mint másfél kilométeren. Emellett a vízvezeték az árok nyomvonalában futott néhány száz méteren az út elején, amit az árok és az úttest közötti területre helyeztünk ki. Ott biztonságosabban haladhat az ivóvíz. A kisebb tereprendezési munkálatok pedig még hátra vannak – fűzte hozzá. 

Az önkormányzati képviselő azt is elmondta, hogy 2023-ban TOP Pluszos pályázati csomagot nyújtottak be az Erenyő utca teljes rekonstrukciójára. Továbbá, hogy a támogatói szerződés megkötése után az utca teljes felújítása legkésőbb 2027-ben valósulhat meg, mintegy 550 millió forintból. 

Új vízelvezető készült az Erenyő utcán.

Hozzátette, hogy még ebben az évben hét mellékutcának történik meg részben, vagy teljesen a felújítása közel száz millió forintos önkormányzati forrásból. Megtudtuk, hogy első körben a Debreczeni Márton térre vezető utak rekonstrukciója várható. A korábban zúzalékos Cséti Ottó utca második fele tavalyelőtt szilárd útburkolatot kapott és nemsokára a térre becsatlakozó első felét is felújítják. Ezenkívül a Péch Antal és a Finkey József utca ilyen szerencsés még. Utóbbin 2020-ban cserélték ki a vízvezetéket. 

- Március 18-án nagy volumenű kátyúzás indult Miskolcon közel négyszáz utcában, körülbelül 26 500 négyzetméteren, hat brigáddal. A munka a buszok útvonalain kezdődött. Ezt követően mennek ki a kollégák a rossz állapotú mellékutcákra. Szerencsénkre most gyenge volt a tél, így kevésbé károsodott az úthálózat, mint a korábbi években - tudatta kollégánkkal Kertész Béla a Miskolci Városgazda Nonprofit Zrt. műszaki vezetője. 

- Június végére várható a kátyúzás befejezése a város teljes területén, amire több mint 300 millió forintot tudunk fordítani. Jelenleg Perecesen is folynak a munkálatok a Bertalan utcában. Itt is lakossági, illetve önkormányzati bejelentések és az útellenőrző szolgálat felmérése alapján készült el az ütemterv, ami körülbelül 31 utcát érint ebben a városrészben – részletezte. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!