Ugrás a tartalomra

Minap – indító (2024.03.27.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 27. szerda 07:20
Jön a melegedés, búcsúznak a hajnali mínuszok, reggel meleg- este hidegfront lesz. Fájhat a fejünk.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Szerdán keleten - északkeleten indul felhősebben a reggel, majd a változóan felhős-napos délelőttöt követően délután nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Egy hidegfrontnak köszönhetően délutántól a Dunántúlon, majd estétől a középső és keleti területeken számíthatunk záporok, zivatarok, helyenként kisebb eső kialakulására. Marad az élénk, erős déli-délkeleti szél, melyet északnyugaton és délkeleten olykor viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 2-9 fok, míg délután 16-23 fok várható - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Szerdán eleinte melegfronti hatásban lesz részünk a magasban zajló melegedés miatt, ami keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, rosszullétet okozhat. A feltámadó szél folyamatosan hozza napközben a meleg levegőt, így az érzékenyebbeknél migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság is felléphet. A sokfelé szeles időben ingerültebbek, nyugtalanabbak, feszültebbek lehetünk, valamint tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok is.
Este front érkezik, emiatt akkor átmenetileg hidegfronti tüneteket is tapasztalhatunk. Öltözzünk rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán délután eleinte a Dunántúlon, este északon és keletebbre is előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látótávolság. A délkeleti szél többfelé erős, északnyugaton és délkeleten néhol viharos lehet, ami jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Szerda reggel tiszta időre ébredhetett Miskolc népe. A levegő minősége a város túlnyomó részén jó minősítést kapott a pmmonitoring.hu adatai szerint.  

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információ szerint tovább folytatódnak Miskolcon a kátyúzási munkálatok, amelyek a reggeli és délutáni csúcsforgalomban komoly fennakadásokat is okozhatnak helyenként. Az érintett útvonalakon közlekedőknek érdemes korábban elindulni a megszokottnál. Nagyobb volumenű munkavégzés érinti a következő utcákat: 

Havas u.
Eper u.
Erenyő u.
Pattantyús u.
Ifjúság útja
Huszár u.
Alföldi u.
Csokonai V. M. u.
Bedegvölgy u.
Dóczy J. u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Áfonyás u. 18
Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Cseresznyés u. 14
Csokonai u. 98
Dózsa György u., Ügyészség bejáratának vonalában
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Erdő sor 19
Hajós Alfréd u. 16
Koppány u. eleje
Kőműves u. 31.,
Meggyesalja u. 63.
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Pillangó u. 12
Szarkahegy u. 58
Somlay Artúr u. 32
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
A hibáinkból is lehet tanulni, és ha egy nagy küzdelem után veszítesz, ahol végig emelt fővel harcoltál, nincs okod a szomorkodásra. Tedd meg, amit meg tudsz tenni, aztán fogadd el, ha a sors más utakat szánt neked. A szélmalommal szemben küzdeni csak fölösleges energiapazarlás.

Bika
Olyanokban csalódhatsz ma, akikben eddig feltétel nélkül megbíztál, és akik rád bármikor számíthattak. Nem könnyű visszanyerni a bizalmadat, de ezúttal talán jobb, ha megbocsájtasz nekik, főleg, ha tényleg megbánták, ami történt. Ne feledd, hogy mindenki hibázik néha.

Ikrek
Egész nap kapkodsz, próbálod utolérni magadat. Abban reménykedsz, hogy ha mindent időben végzel el, akkor a nap végére jut időd egy olyan programra is, amit már régóta tervezel. Vedd észre a szépséget a kihívásaidban, és a kellemesebb alkalomig is gyorsabban telik majd az idő.

Rák
Romantikus hangulatba jössz ma egy látszólag apró dologtól. Bár a párod eleinte kicsit cinikus lehet, hamarosan őt is magával ragadja a lelkesedésed. Ha egyedülálló vagy, de már van kiszemelted, akkor ma érdemes lehet neked megtenni az első lépéseket.

Oroszlán
A bajban ismerszik meg, ki az igazi barát, ezt eddig is tudtad. Ma viszont rád vár egy próbatétel, amikor bizonyítanod kell valakinek, hogy a nehéz helyzetekben is számíthat rád. Lehet, hogy ő is felelős azért, ahová jutott, de ha nem ítéled el, később te is számíthatsz rá, amikor egy kisebb hibát vétesz.

Szűz
Szerénységed vissza szokott tartani attól, hogy túl sokat foglalkozz a külsőddel, de most mégis kedvet kapsz arra, hogy több időt tölts reggel a tükör előtt. Lehet, hogy kipróbálsz egy új frizurát vagy egy másik sminket teszel fel? Érdemes elgondolkodni azon, kinek köszönhető ez a változás.

Mérleg
Szeretsz a saját fejed után menni, de most jól teszed, ha nem csak meghallgatod, meg is fogadod valaki olyannak a tanácsát, aki nagyobb tapasztalattal rendelkezik nálad. Sokféle életút van, és nem biztos, hogy te éppen azt akarod járni, amit ő. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne szűrhetnéd le a tanulságokat.

Skorpió
Szorít az idő, de úgy tűnik, minél jobban kapkodsz, hogy befejezz valamit, annál több dolog siklik félre, és ez csak még távolabb visz a céljaid megvalósításától. Próbálj nyugodt maradni, mert ha hagyod, hogy leszálljon a vörös köd, akkor semmi esélyed sem lesz visszaszerezni az irányítást a dolgok fölött.

Nyilas
A legnehezebb pillanatban melléd áll valaki, aki mindig ott van, ha szükséged van rá, de talán nem becsülöd meg annyira, mint amennyire szeretnéd. Miközben mások figyelmét hajszolod, ne felejtsd el értékelni azét sem, aki akkor is kitartott melletted, amikor a legrosszabb napjaidat élted.

Bak
Ne kételkedj a saját képességeidben, mert több dolgot vagy képes megoldani, mint hinnéd. A lehetőségek ijesztőek lehetnek, de készen állsz a nagy lépésre, már csak a bátorságodat kell összegyűjtened hozzá. Bízz magadban, főleg akkor, ha mások sem kételkednek benned.

Vízöntő
Szereted a pezsgést és az állandóan változó helyzeteket, de most az új kalandokat az élet egy egészen új területén kezded keresni. Lehet, hogy elsőre nem megy majd minden olyan gördülékenyen, mint a már megszokott terepen, de ha kitartasz, és energiát fektetsz a dologba, akkor az eredmény mindent megér majd.

Halak
Keveseknek adatik meg az a lehetőség, amire te ma nemet mondasz, még ha elsőre talán nem is látod, mit utasítottál el pontosan. Ha jó okkal teszed, akkor később sem fogod megbánni a döntésedet. Ha viszont csak a kényelem vezérel, akkor inkább erőltesd kicsit meg magadat, bármiről legyen is szó. Később lehet, hogy sajnálni fogod a kihagyott alkalmat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!