Ugrás a tartalomra

Osztályt ugrott a Miskolci Egyetem csapata

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 18. hétfő 12:01
A MEAFC tollaslabda együttese egy szorosabb és egy magabiztos győzelemmel megnyerte a március 16-án, szombaton, Budapesten megrendezett osztályozót, és feljutott az Országos Csapatbajnokság (OCSB) II. osztályába.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a MEAFC a tollaslabda OCSB III. osztály Közép-csoportjának győzteseként szerzett jogot arra, hogy a Nyugati-csoport győztesével, a Veszprémi TE-vel és a Keleti-csoportban első T(r)ollas SE II. együttesével megmérkőzzön az OCSB II. osztályba jutásért.

A miskolciak korábban már jártak ebben a „magasságban”, és múlt szombatra szintén ezt a célt fogalmazták meg maguk felé. A KMASZC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola tormatermében kialakított, 4 pályán megrendezett osztályozón a MEAFC előbb szoros csatában nyert a Veszprém ellen, majd magabiztosan győzte le a T(r)ollas SE II. együttesét, mellyel feljutottak az OCSB II. osztályába.

- Szakosztályunkból „csak” öten, Csonka Borbála, Imri Hanna, Ang Boon Peng játékos-edző, Ang Ze Khai és játékos-edzőként jómagam tudtunk megjelenni az osztályozón – fogalmazott Morvai István, aki a szakosztályvezetői teendőket is ellátja a MEAFC tollaslabdásainál.

- Csapatunk minden tagja izgatottan várta a megmérettetést, akadt közülük, aki csak 2 órát tudott aludni. Az első körben a Veszprém mérkőzött meg a T(r)ollas SE. 2. csapatával és nyert 4-1 arányban. Ez a másfél óra elegendő volt arra, hogy a játékosaink megnyugodjanak és kellően „beüssék” magukat. A bemelegítés után edzőkollégámmal, Thomassal (Ang Boon Peng) alaposan megfigyeltük mindkét csapatot, felmértük tudásszintjüket, pontosságukat. A második kör a miénk volt, a számunkra „fekete ló” Veszprém ellen. A versenydrukk miatt picit nehezen indult be a gépezet, de így is sikeresen behúztuk az első mérkőzést. A második mérkőzésünkön a pesti csapat - a veszprémiek elleni meccsükhez képest - erősebb felállásra váltott. Ezzel részben elérték céljukat, hiszen a férfi párost és a vegyes párost is csak három szettben tudtuk hozni ellenük. Az izgalmas, csodás labdamenetekkel tarkított osztályozón három közel azonos erősségű csapat közül mi bizonyultunk a legjobbnak, ezzel kivívtuk a jogot az OCSB II. osztályba lépésre. A szombati dicsőségért mindannyian tettünk, hiszen az első két fordulóban is jól kellett szerepelnünk! - folytatta a játékos-edző.

Csapatunkban hárman is Miskolci Egyetem hallgatói. Az ősszel induló új idényben, az OCSB II-ben nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a BEAC I., a Pelikán DSE, a Talentum TSE I., a T(r)ollas SE I. és az I. osztályból kieső Ludovika SE ellen kell majd helytállnunk. Az sem könnyíti majd a helyzetünket, hogy főiskolai továbbtanulás miatt egy, vagy két kulcsfontosságú leányjátékosunkat is „elveszítjük”, ráadásul szeptembertől teremfelújítás miatt az edzéseinket is át kell szerveznünk - fejtette ki Morvai István.

A teljes csapat névsor a következő: Béres Hedvig, Csonka Borbála, Imri Hanna, Muzsnay Kinga, Ang Boon Peng, Ang Ze Khai, Morvai István, Rausz Ádám, Tari Tamás.

Eredmények
MEAFC – Veszprémi TE  3-2
Ang Ze Khai – Czirbus Zoltán 2-0 (21-19, 21-14)
Imri Hanna – Varga Orsolya 0-2 (8-21, 9-21)
Ang Ze Khai, Ang Boon Peng – dr. Fekete Csongor, Montli Gábor 2-0 (21-17, 21-19)
Csonka Borbála, Imri Hanna – Kólinger Dóra, Csíkné Herczeg Kata 0-2 (18-21, 10-21)
Ang Boon Peng, Csonka Borbála – Samu Balázs, Csíkné Herczeg Kata 2-0 (21-13, 21-17)

MEAFC – T(r)ollas SE II.  4-1
Ang Ze Khai – Mayer Róbert 2-0 (21-8, 23-21)
Imri Hanna – Stéger Anett 2-0 (21-4, 21-17)
Ang Boon Peng, Morvai Istán – Iváncsy Tamás, Mayer 2-1 (22-20, 21-23, 21-19)
Csonka Borbála, Imri Hanna – Törtei Renáta, Turi Kamilla 0-2 (19-21, 20-22)
Ang Ze Khai, Csonka Borbála – Iváncsy Tamás, Turi Kamilla 2-1 (17-21, 21-8, 21-12)

KÉPALÁÍRÁS:
Morvai István (balról), Ang Boon Peng, Ang Ze Khai, Csonka Borbála és Imri Hanna harcolta ki a feljutást az OCSB II. osztályba.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!