Ugrás a tartalomra

Szabadulnának a balatoni nyaralóktól a magyarok

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 21. csütörtök 15:57
Sokan vásároltak a koronavírus-járvány környékén házat a tó körül, de már nem tudják fizetni a részleteket. Viszont a megnövekedett kínálat ellenére nem csökkentek az árak.
Fotó: MTI

A szakértők úgy vélik, a nagy értékű ingatlanokra még van kereslet, de akik akár hitelt is felvettek egy kisebb nyaraló megvásárlására, most szeretnének tőle szabadulni - írja az ATV. Leginkább az elavult, szocreál stílusú házakat árulják, mert nem tudják őket fenntartani.

Még a járvány előtt vásárolták ezeket az ingatlanokat, és most nem tudják fizetni a részleteket, mivel az élelmiszer- és egyéb áremelkedések elvitték az emberek pénzét, és így most olyasmiről mondanak le, ami nem tartozik a mindennapi szükségleteikhez - mondta az ATV híradójának Bári Péter, az Inmove Ingatlaniroda szakértője. Hozzátette, hogy hiába nő a kínálat, senki sem keresi ezeket a házakat.

Mint írják, egy keszthelyi ügyvéd is megerősítette, hogy a nyugati medence környékén is nehéz eladni a nyaralókat. Szabó Gyula a csatornának azt nyilatkozta, a bankok olyan részleteket kalkulálnak, ami nem teszi hitelképessé az esetleges érdeklődőket.

A helyiek sem tudnak a gyermekeiknek a környéken ingatlant vásárolni, nem tudják őket megfizetni, mivel a túlkínálat sem csökkenti az árakat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!