Ugrás a tartalomra

Egy hete eltűnt, egyre többen keresik Tóth Balázst

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. szeptember 17. kedd 15:13
A fiatal fiú még múlt kedden távozott otthonából és azóta sem adott életjelet magáról. Balázst családja, barátai mellett már a rendőrség és a Spider Mentőcsoport is keresi.

Tóth Balázs Fotó: Facebook

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri a bükkaranyosi férfi megtalálásához. Mint írják: A Miskolci Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat Tóth Balázs 19 éves bükkaranyosi lakos eltűnése ügyében. A férfi 2024. augusztus 20-án 13 óra 30 perc körül otthonából ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.

Ahogy korábban megírtuk, Miskolc és az egész vármegye, de kis túlzással lassan az egész ország keresi Tóth Balázst, aki még augusztus 20-án távozott bükkaranyosi otthonából ismeretlen helyre. A 19 éves fiú azóta sem került elő, eltűnését családja a rendőrségen jelezte, akik ki is adták a körözést ismeretlen helyen tartózkodó személyként Balázsra

A fiatal srác megtalálását azonban nem bízták a véletlenre, a hatóságokkal párhuzamosan szerettei – családja és barátai – is keresni kezdték, a Facebook helyi vonatkozású csoportjaiban számos poszt jelent meg az eltűnéssel kapcsolatban, ezt például édesnyja tette közzé. Mostanra több mint százan dolgoznak azon, hogy megtalálják Balázst és a csapathoz a közelmúltban a keresők kérésére Lehoczki Spider László és a Miskolci Spider Mentőcsoport is csatlakozott.

– Az elmúlt egy hétben a rendőrséggel párhuzamosan dolgozunk, ők végzik a felderítést, kamerák átnézésétől kezdve a tanúk meghallgatásáig, mi pedig szisztematikusan ellenőrizzük azokat a helyeket, ahol a keresett személy gyakran járt vagy szeretett lenni. Ez Balázs esetében hatalmas terület, hiszen egészen fiatal korától erdőjáró, barátaival is általában a természetben voltak kint, éppen ezért nagyon jól ismeri a területet, ez pedig hatalmas munkát ad nekünk – mondta.

Tóth Balázs
Tóth Balázs. Fotó: Police.hu

Lehoczki László elárulta az is, múlt szerda óta kutyájával Hope-al szinte folyamatosan a helyszínen van, volt, hogy éjszaka is nyomokat ellenőriztek. „Ennek ellenére a huszadikai napnál tovább eddig nem tudtunk jutni, mert azóta nem hagyott nyomokat maga után Balázs. Azt is egy kamera felvétel alapján tudjuk, hogy otthonából saját lábán távozott, egy Kós (Balázs a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskolájának tanulója – a szerző) feliratú fehér póló van rajta, egy fekete rövidnadrág és vagy magas szárú cipő, vagy bakancs. Van még nála egy fekete hátizsák is, a telefonja és személyes iratai azonban otthon maradtak” – részletezte a Spider vezetője elmondta, Balázsra egyébként nem volt jellemző az, hogy szó nélkül eltűnjön, úgy tudja családi probléma válthatta ki nála ezt a viselkedést.

Lehoczki László végül hozzátette, a keresésbe az elmúlt napokban bekapcsolódott a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület is. Végül azt kérte, aki a fentebb linkelt leírás, vagy a képek alapján felismeri valahol Tóth Balázst, haladéktalanul értesítse a rendőrséget, vagy a Spider Mentőcsoportot (de a korábban linkelt a Facebook poszt alatt közvetlenül a családnak is jelezhetnek).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!