Ugrás a tartalomra

Riasztást adott ki heves zivatarok és felhőszakadások veszélye miatt a meteorológiai szolgáltató - Frissítve

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 28. kedd 20:40
Elsőfokú, azaz sárga riasztást adott ki szerda estig vármegyénk egy részére is az esetleges zivatarok miatt a HungaroMet.
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Kedd délután északnyugat felől érkező gyenge hidegfront hatására a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében elszórtan zivatarok alakulhatnak ki. A front és a zivatarok együttes hatására délután a Dunántúlon 50-70 kilométer per órássá, azaz viharossá fokozódhat az északnyugati szél. A Dunántúl nyugati felében és délnyugaton a zivatarokhoz néhol felhőszakadás és kisméretű, maximum 2 centiméteres jég is társulhat. Kedden késő délután, este az ország középső és északi területein is van esély helyenként zivatarra, amelyek a nyugati megyékhez képest várhatóan kisebb számban és gyengébbek lehetnek - írtja portálján a HungaroMet

Szerdán a déli óráktól kezdődően késő estig a Duna vonalától keletre, kiemelten az ország keleti harmadában szórványosan alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadékhullás, néhol felhőszakadás, átmeneti szélerősödés és kisméretű jég kísérhet - tájékoztattak. 

Időközben mindkét riasztását visszavonta a HungaroMet - tudtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság VÉSZ alkalmazásának híradásából. 

További hírek

Olvasnivaló