Ugrás a tartalomra

Egyelőre még nem indítják el a távfűtést 

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. szeptember 17. kedd 15:21
A hétvégén ugyan alaposan lehűlt a levegő, de a meteorológiai előrejelzések szerint melegszik a levegő, így a napi középhőmérsékletek még nem indokolják azt, hogy a MIHŐ beindítsa a távfűtést.

Egyelőre még nem indul el a fűtési szezon Miskolcon. A várható felmelegedés miatt a MIHŐ nem tervezi a fűtés beindítását a városban. Ezt Bernáthné Barczi Judit, a Miskolci Hőszolgáltató Kft. megbízott karbantartási üzemvezetője mondta a Miskolc Má-nak, a Miskolc Televízió Híradójának. 

Miskolcon harminckétezer-ötszáz lakás és csaknem háromszáz intézmény távhővel fűtött. A lakosság esetében általában üzemviteli megállapodás alapján dönt a szolgáltató a fűtés indításáról, míg az intézmények külön rendelik meg a szolgáltatást. Jogszabály szerint a fűtési idény szeptember 15-től a következő év május 15-ig tart.

– Ez viszont nem jelenti azt, hogy szeptember közepén automatikuson elindítjuk a fűtésszolgáltatást. Szeptember 15-étől folyamatosan kapjuk a HungaroMet Nonprofit Zrt.-től az előrejelzést és ez alapján dönt társaságunk a fűtés indításáról. Ha az átlagos külső középhőmérséklet egy napon tíz Celsius fok alatt marad, vagy pedig három egymásat követő napon keresztül tizenkét Celsius fok alatt marad, akkor indítjuk be automatikusan a fűtés szolgáltatást – tette hozzá Bernáthné Barczi Judit.

Márpedig ilyen középhőmérsékletekre a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban még biztos nem kerül sor, sőt a hétvégi csapadékos, hideg időjárást is okozó Borisz ciklon távozásával melegedés kezdődik. A HungaroMet előrejelzésében az áll, hogy kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23, szerdán pedig 21 és 26 fok között alakul. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!