Ugrás a tartalomra

Önkéntesként lehet segíteni tíz sportág miskolci multisport eseményén 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 04. szombat 13:35
Hazánk eddigi legnagyobb létszámú multisport eseményét, az Európai Egyetemi Játékokat (EUG) július 12-24. között rendezik meg Miskolcon és Debrecenben. A színvonalas rendezéshez nélkülözhetetlen önkéntesek jelentkezését május 31-ig várják. 
Fotó: EUG

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Debrecen és Miskolc városával, a Debreceni Egyetemmel, valamint a Miskolci Egyetemmel közösen tizenhét sportágban rendezi meg a 2024-es Európai Egyetemi Játékokat.

Hazánk eddigi legnagyobb létszámú multisport eseményének lebonyolításához több száz önkéntesre van szükség: egyetemistákra, középiskolásokra és bárkire, akinek kedve van egy ilyen nagyszabású eseményen a segítő közreműködésre. A szervezők az önkénteseknek formaruházatot, étkezést, korlátozott mennyiségben szállást, illetve számos kísérő programra részvételi lehetőséget biztosítanak.

Fotó: Somay Márk

Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára, az EUG 2024 egyik szervezője úgy fogalmazott, korábban sokat önkénteskedett és mindig óriási élmény volt neki közvetlen közelből megtekinteni a sporteseményeket.

– Az érdeklődőknek azt tudom tanácsolni, mindenképpen próbálják ki ezt a tevékenységet, szerezzenek barátokat, kapcsolatokat, magyarul érezzék jól magukat és tegyenek a sportért, ismerjék meg saját képességeiket. Azért is jó önkéntesnek lenni, mert bennfentesként lehet megtapasztalni mindazt, ami egy nagy multisport eseményt körbevesz. Olyan tapasztalatokat lehet szerezni, amit sem egy szurkoló, sem egy sportoló nem tud begyűjteni – jelentette ki.

Fotó: Somay Márk

Gór-Nagy Miklós világbajnok vízilabdázó, jogász és közgazdász meggyőződése, hogy az egyetemi és a sportolói életpálya erősíti egymást. Az egyetemi sport szerinte a közösségépítés szempontjából is nagyon fontos, hiszen egy jól deklarált sportos közös cél  nagyon könnyen összehozhatja az egyetemeket, a hallgatókat, a tanárokat, a  dolgozókat, akik közösen szurkolhatnak a sportolóikért. Nagy büszkeség volt, hogy játszhattott az első vízilabda MEFOB-on és ott a Károlyi Gáspár Egyetemet képviselhettem, visszaadva egy kicsit abból a sok segítségből, amit hallgatóként tőlük kapott.

Fotó: minap.hu archívum

Tóth Vanda, válogatott karate versenyző, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatójának nagyon fontos az önkéntesség, mert azon kívül, hogy segíthet másoknak és hozzájárulhat egy-egy esemény sikeres lebonyolításához, rengeteg pozitív élményt és tapasztalatot szerezhet. Az önkénteskedés során olyan emberekkel találkozhat, akik hasonló érdeklődéssel rendelkeznek. Emellett nagyszerű lehetőség arra is, hogy fejlessze a szervező- és kommunikációs készségét. Úgy érzi, hogy általa kicsit kilép a mindennapi rutinból, új impulzusokkal töltődik fel, mellette pozitív változások is érik. Elmondása szerint tavaly nyáron részt vett a miskolci Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemek Bajnokságán (EUC), ahol a hangulat fantasztikus volt, ami tovább erősítette benne az önkéntesség és sport iránti elkötelezettséget, ezért is jelentkezett a júliusi EUG 2024 önkéntes programjára. Arra biztat mindenkit, aki szereti a sportot, szereti a várost, fogékony az önkéntes munka iránt, jelentkezzen, és csapatként tegyük még sikeresebbé ezt a fantasztikus sporteseményt!

Jelentkezés és bővebb információ: www.eug2024.eu/volunteers

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!