Ugrás a tartalomra

Készen áll a csapat a bajnoki rajtra

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 25. csütörtök 16:31
A DVTK labdarúgó csapata az első fordulóban a Paksot látja vendégül.
Fotó: DVTK

Vasárnap 18 óra 50 perckor hazai pályán kezdi meg az OTP Bank Liga 2024/2025-ös küzdelmeit a DVTK labdarúgó csapata. A vasgyáriak az első fordulóban a Paksot látják vendégül. A nyitány előtt a klub megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját, amelyen Bajúsz Endre sportigazgató, Vladimir Radenković vezetőedző és Holdampf Gergő csapatkapitány válaszolt az újságírók kérdéseire - számolt be róla a dvtk.eu.

- A tavalyihoz képest sokkal előrébb járunk - kezdte Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. - Akkor az osztályváltás miatt később formálódott a csapat, most a maggal már korábban meghosszabbítottuk a szerződést. A távozók pótlására igazolt labdarúgók pedig időben csatlakoztak hozzánk, így az ausztriai edzőtáborban már együtt dolgoztak a kerettel. Szeptember 3-ig lehet igazolni, ezért még elképzelhető változás, hiszen terveink között szerepel további igazolás és távozás is lehetséges.

- Egy éve a stabil bennmaradást tűztük magunk elé, amit magabiztosan teljesítettünk. Most szeretnénk tovább építkezni és a középmezőny első harmadában végezni. Konkrét helyezést nem mondanék, hiszen a futball kiszámíthatatlan, de bízom abban, hogy előre tudunk lépni. A tapasztaltabb és a kiemelt akadémiákon nevelkedett fiatal magyar játékosok, valamint a saját nevelésű akadémistáink jó egyveleget alkotnak majd, ami eredményes szerepléshez vezethet majd a most rajtoló bajnokságban - emelte ki a sportigazgató.

- Elégedett vagyok a felkészülési időszakban elvégzett munkával - folytatta Vladimir Radenković vezetőedző. -  A játékosok motiváltan és profi módon dolgoztak minden egyes napon. Ez nem csupán a mérkőzésekre, hanem az edzésekre, valamennyi gyakorlatra igaz. Mindenki koncentrált munkát végzett, ezért optimistán várom a bajnokság nyitányát. Talán annyi hiányérzetem maradt, hogy jó lett volna még egy erős találkozó, hiszen egy meccsünk elmaradt. A Paks ebből a szempontból előrébb tart, hiszen ők három nemzetközi meccsel a lábukban érkeznek hozzánk. Rengeteg párharcot vívnak meg, a támadó harmadban pedig gyorsan akarják lezárni az akciójukat.

- Erre a harcmodorra kell megfelelő választ adnunk az egymás elleni meccsen. Ezt meg is fogjuk tenni, mert szeretnénk pontokkal kezdeni az új bajnokságot. A csapat magjával már öt hónapja együtt dolgozom. A keret jó állapotban van, egyáltalán nem érzem azt, hogy az első ellenfelünk bármiben is jobb lenne nálunk. Ha kiadjuk magunkból a maximumot, akkor azonos szintet képviselünk a Pakssal - tudatta a vezetőedző.

Fotó: DVTK

- Nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl - zárta Holdampf Gergő, a vasgyáriak csapatkapitánya. - A szakmai stáb napi két edzéssel színesítette a munkát. Most viszont már frissítésen van a hangsúlyt, maximálisan kész vagyunk a rajtra. Az öltöző jó egységet alkot, de ahhoz, hogy még szorosabb legyen a kohézió természetesen sikerekre, győzelmekre van szükség.

- Nemzetközi porondon szereplő csapatok ellen kezdjük a bajnokságot, amit két oldalról is meg lehet közelíteni. Nagyobb terhelésből jönnek az ellenfelek, ami előnyükre is válhat, de ezt a helyzetet ki is használhatjuk. Természetesen mi minden meccset szeretnénk megnyerni. Magunkkal foglalkozunk és azzal, hogy a lehető legjobban kezdjük az új bajnokságot - hangsúlyozta a csapatkapitány. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!