Ugrás a tartalomra

Lehullt a lepel a jövő évi Kocsonyafesztivál vendégtelepüléséről 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. október 16. szerda 18:35
A Kocsonyafesztivál25 első sajtónyilvános eseményén jelentették be Hollóháza jövő évi részvételét.
Fotók: Mocsári László

Ahogy arról a nyár folyamán beszámoltunk: kollégánk egy szerencsés véletlen találkozás kapcsán már július közepén megtudott néhány részletet a szervezésről Rózsa Edittől, a fesztivál jogtulajdonosától. Akkor kiemelte, hogy jövőre ünnepli huszonöt éves születésnapját a Kocsonyafesztivál. Hozzátette, olyan programsort szeretnének összeállítani, ami Miskolc lakóinak és a város gazdasági igényeinek egyformán megfelel és méltó a jubileumi rendezvényhez.

Majd aztán a fesztivál szervezői az esemény közösségi oldalán nemrég megosztották a következő Kocsonyafesztivál pontos időpontját is, eszerint 2025. február 14. és 16. között tartják majd az ünnepélyt.

Rózsa Edit, a 2000 óta immár tradicionálissá vált esemény alapítója és jogtulajdonosa a szerda délutánra szervezett sajtótájékoztatón számolt be az újabb fejleményekről. Elmondta, abban bízik, hogy novemberben már a város új polgármesterével, Tóth-Szántai Józseffel együtt mutathatják majd be a programokat.

A szervezés eddigi hagyományait követve Rózsa Edit közösségi szervezésű fesztiválban bízik. Mint az tőle elhangzott: a város és a régió egyik legnagyobb gasztronómiai és kulturális eseményének előkészítő munkája folyamatosan zajlik. Mindenkire partnerként tekintenek, aki hozzájárul ahhoz, hogy Miskolc továbbfejlődjön.

Így kerül a képbe a 2025-ös Kocsonyafesztivál díszvendége, Hollóháza is. A porcelánjairól híres település polgármestere elmondta, megtiszteltetés számukra a felkérés. Fűzériné Odrobina Gabriella kifejtette: számos kézműves attrakcióval készülnek februárra, a jubileumi alkalomra – akárcsak tették azt 2000-ben, az első fesztivál alkalmával.

Az ínyencek és a szórakozni vágyók, már jó előre örülhetnek a hírnek és készíthetik a gyomrukat a jobbnál jobb finomságokra, kocsonyakülönlegességekre és portékákra. A lábukat pedig a közös bulizásra, táncra. De a kocsonyaünnepig még a kézműveseknek, a szervezőknek és a fesztiválozóknak is van egy kis idejük.

A fesztivál koktélját mindenesetre már most bemutatták a sajtó megjelent képviselőinek az Antik Art Cafe kávézó és antikváriumnál, amely egyébiránt jövőre központi tere lesz a fesztiválnak.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!