Ugrás a tartalomra

Megújult csapattal vág neki a PannErgy-MVLC a következő bajnokságnak

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. július 04. csütörtök 19:00
A miskolci OB I-es vízilabda együttes a véget ért szezonban a tizedik helyen végzett, a kitűzött cél a tabella nyolcadik pozíciója a szeptember 17-én kezdődő 2024/2025. évi E.ON Férfi OB I. bajnokságban.
Megújult csapattal vágnak neki az új bajnokságnak. Fotó: Mocsári László

A csapat évadnyitó csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy július elején megkezdték a felkészülést a következő bajnokságra, ahol a cél a legalább nyolcadik helyezés megszerzése. A 2023/2024-es szezonban tizedikként végzett együttest az új idényben a BVSC-től érkező Kemény Kristóf tréner irányítja. A fővárosból érkező edző, aki nem mellesleg a miskolci sportuszoda névadójának, Kemény Dénesnek a fia, két évre kötelezte el magát a klubhoz. 

A vezetőedzőn kívül is több pozícióban regisztráltak változást, Bachner András szakmai igazgató munkáját - aki a következő idénytől a háttérből segíti tovább szakmai meglátásaival a csapatot - Hornyák Olivér folytatja. Több új játékost is leigazoltak, köztük az olasz Pro Reccóból érkező Giglio Rossit, a horvát Nino Blazevicet, aki Németországban játszott, Sam Gialanze-t Máltáról, valamint magyarokkal is erősítenek, Tőzsér Dávid Debrecenből, Grieszbacher Márk az OSC-től, Vismeg Botond Szentesről, Mészáros Bálint Egerből, Szabó Gergő és Simon Balázs pedig a BVSC-ből érkezik Miskolcra. 

Hercsik István a klub elnöke és társadalmi megjelenésért felelős vezetője, némi csalódottságnak adott hangot a véget ért bajnokságban elért tizedik hely miatt, és hangsúlyozta, hogy az új évadban erős elvárás a megújított csapat felé a legalább nyolcadik helyezés. 

- Az előző évadban is a nyolcadik hely volt a célunk, amit nem sikerült elérnie a csapatnak, el kellett gondolkodnunk, miért nem sikerült megvalósítani a tervünket. A terv volt-e túlzó vagy el lehetne érni, csak valami miatt most nem sikerült, hiszen tavalyelőtt megvolt a nyolcadik hely. Talán nem voltunk eléggé profik ebben a szezonban – kezdte az egyesület elnöke, aki egy tanítómesterét idézte: "a profi attól profi, hogy minden körülmények között hozza a legalább nyolcvan százalékos teljesítményt, az amatőrök meg harminc és százhúsz százalék között teljesítenek. Mikor hogy." 
Úgy értékelt, nem voltak eléggé profik, hogy tudják tartani azt az állandó nyolcvan százalékot. Pedig a szerencse is a profikhoz szegődik. Ha a következő idényben sikerül hozni ezt a szintet, akkor professzionális szemlélettel, harcos odaadással elérhető a kitűzött cél. 

A klubelnök megköszönte Bachner András eddigi munkáját, amelyet a csapat alapításától kezdve végzett, valamint üdvözölte az új szakosztályvezetőt, Hornyák Olivért, valamint az új vezetőedzőt, Kemény Kristófot és bemutatta a teljes stábot. Rámutatott, ha kialakul a szükséges kohézió a fiatal, elhivatott játékoskeret és a fiatalított vezetés között, akkor várakozáson felül teljesíthet a csapat a bajnokságban.

Bachner András leköszönő sportigazgató-szakmai vezető is kiemelte, más funkcióban, de továbbra is marad a klubnál. A fiatalításról poénosan elmondta, hogy azt ő most azzal segíti, hetvenhárom évesen, hogy távozásával az első vonalból javítja az átlagéletkort. Ezzel utalva arra is, hogy az új szakmai vezető és a vezető edző is nagyon fiatalok még. Hornyák Olivér is innen van még a harmincon, huszonnyolc évesen. Azonban ő az a legmegfelelőbb sportvezető, akire szüksége van a csapatnak Miskolcon. 

- A rövid idő alatt, amióta a csapat létezik, nagyon szép eredményeket értünk el, kirobbanó vulkánként törtünk be a magyar vízilabda sportba. Sajnos aztán jött a Covid, ami nagyon megtörte a csapatot. Átigazolások is voltak más klubokhoz, akiket sikerült kiváló sportolókkal pótolni. Ez lehet az az év, ami az újrakezdésé, innen kezdünk újra építkezni – fogalmazott Bachner András. Hozzátette, ehhez minden rendelkezésre áll, a fiatal, elhivatott szakmai gárdától a kiemelkedő vízilabdázókig. Ez alapot nyúlthat a jövőbeli eredményekhez, ha meg lesz a megfelelő alázat és az egymás iránti tisztelet is. Akár a kijelölt nyolcadik helynél is jobbat remélhet a csapat az új bajnokságban. 

A leköszönő sportvezető után Kemény Kristóf vette át a szót. Kifejtette: 
- Már az előzetes egyeztetések során éreztem a bizalmat, amióta pedig munkába álltam, azt is megtapasztaltam, hogy nagyon jó a légkör Miskolcon. A bizalom felelősséggel, nagy várakozással jár, de örülök neki, mert szeretem az ilyen jellegű kihívásokat. Egyértelmű a cél, a vezetőség visszahelyezné arra a polcra a miskolci vízilabdát, amelyen a koronavírus-járvány előtt volt. Ebben a városban lehet nagyot alkotni, megvan hozzá az infrastrukturális háttér, a szurkolók pedig nagyszerű hangulatot teremtenek a mérkőzéseken. Azon leszünk, hogy kihasználjuk a hazai pálya előnyét, és elérjük, hogy a legerősebb riválisok is megizzadjanak Miskolcon. Szeretnénk üde színfolttá válni a következő idényben – mondta a július elsején munkába állt vezetőedző. 

Hozzátette, természetesen látni kell majd az ellenfeleket, amikor elindul a bajnokság, de az nem kérdés, hogy mindenképpen szeretnének előre lépni. Megjegyezte, a középmezőnyben lévő csapatoknál rendkívül fontosak a hazai mérkőzések, Miskolcon pedig egy igazi "katlan" van, és az lesz a cél, hogy az élcsapatok is vért izzadjanak, amikor itt játszanak vendégként.

Hornyák Olivér szakosztályvezető azt emelte ki, hogy nem lesz könnyű a munkája, hiszen egy nagy örökséget vesz át Bachner Andrástól, de meg fogja hálálni a bizalmat. A megújult és most felálló csapat jó reményeket ad ehhez. 
- Ez a csapat bárkivel képes lesz felvenni a harcot a következő bajnokságban, nincs más hátra, mint előre – buzdított a szakosztályvezető. 

A csapat új felállása: Hét játékos, Bikki-Petró Nimród, Hok Benedek, Hegedűs Bence, Karsai Kristóf, Oltean Sebastian, Smitula Gergő, valamint Várkonyi Ádám maradtak, kilenc érkező jött. Az új igazolások: Giglio Rossi (olasz, Pro Recco), Grieszbacher Márk (OSC), Szabó Gergő (BVSC), Simon Balázs (BVSC), Tőzsér Dávid (Debrecen), Vismeg Botond (Szentes), Mészáros Bálint (Digi-Eger), Blazevic Nino (SV Ludwigsburg) és Sam Gialanze (Neptunes EPSC Málta).
Távozók: Moravcsik Martin (Digi-Eger), Sipos Bendegúz (Ferencváros), Krasznai Bendegúz (Szolnok), Nagy Norbert (OSC), Varga Bence (Ferencváros), Tanczer Tamás (külföld), Alec Fenech (vissza, Málta).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!