Ugrás a tartalomra

Sorra nyerik a fényesebbnél fényesebb érmeket a magyarok a nemzetközi versenyeken (frissített)

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 15. szombat 19:39
Aranyérmes a női és a férfi öttüsa csapat a világbajnokságon, valamint a magyar nyíltvízi váltó az Európa Bajnokságon, és több aranyérem is született a kajak-kenu Európa Bajnokságon. Összeszedtük a szombati termést.
Betlehem Dávid, Fábián Bettina, Szimcsák Mira és Rasovszky Kristóf aranyérmet szerzett! (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Mint az már megírtukaranyérmet szerzett a magyar női öttusa csapat. Guzi Blanka ezüst-, Erdős Rita bronzérmet nyert az öttusázók kínai olimpiai kvalifikációs világbajnokságán, Csengcsouban szombaton, ezzel mindketten olimpiai kvótát szereztek. 

Aranyérmet szerzett a Bőhm Csaba, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású magyar csapat is az öttusázók kínai olimpiai kvalifikációs világbajnokságán. Bőhm Csaba arany-, Szép Balázs ezüstérmet nyert.

Szintén aranyérmet nyert a Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar csapat is a nyílt vízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.

Ebben a versenyben nagy világversenyen első alkalommal diadalmaskodott a magyar csapat. A válogatott így négy dobogós helyezéssel zárta a szakág küzdelmeit: korábban Betlehem Dávid 5 kilométeren arany-, 10 kilométeren bronzérmet nyert, míg Fábián Bettina 5 kilométeren lett harmadik.

A mieink a szám favoritjaként ugrottak vízbe, hiszen az Eb-n eddig Betlehem 5 kilométeren arany-, 10 kilométeren bronzérmet nyert, Fábián a rövidebb távon lett harmadik, Rasovszky pedig az olimpiai táv aktuális világbajnoka.

Nádas Bence, Tótka Sándor / Fotó: MTI / Kovács Tamás

Olimpiai számokban lett Európa-bajnok Csipes Tamara és a Nádas Bence, Tótka Sándor páros is kajak 500 méteren. A szombati versenynap első két gyorsasági A-döntője egyaránt fölényes magyar sikert hozott. Először a női K–1 500 méteren Csipes Tamara tartott – saját szavaival is megerősítve – erődemonstrációt, közel két másodpercet adott nagy riválisának, a dán Emma Jörgensennek.

Rögtön utána a férfi K–2 500 méteres, szintén olimpiai versenyszámban Nádas Bence és Tótka Sándor állt rajthoz, és ha nem is másfél hajós előnnyel értek célba, azért felet adtak a másodikként befutó, semleges színekben induló Uladzislau Kravets, Dzmitri Nyatyincsik kettősnek.

Pupp Noémi, Csipes Tamara, Fojt Sára, Gazsó Alida Dóra / Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Szintén aranyat nyert a Pupp Noémi, Csipes Tamara, Fojt Sára, Gazsó Alida Dóra egység is K-4 500 méteren, valamint a női kenu páros egység is, Kiss Ágnes és Nagy Bianka, C-2 500 méteren.

Suba Róbert a férfi parakajak KL1 kategória versenyében ezüstérmes lett.

A szombat délutáni döntők dobogósai

Férfiak:

K-4 1000 m
1. Fehéroroszország 2:57.756 p
2. Magyarország (Opavszky Márk, Kollek Bálint, Hidvégi Hunor, Szántói-Szabó Tamás) 3:00.073
3. Spanyolország 3:01.013
   
Nők:
   
K-2 200 m
1. Kiss Blanka, Lucz Anna 38.023 mp
2. Mia Medved, Anja Osterman (Szlovénia) 38.166
3. Katarzyna Kolodziejczyk, Sandra Ostrowska (Lengyelország) 38.623
   
K-2 1000 m
1. Pupp Noémi, Fojt Sára 3:55.154 p
2. Melina Andersson, Julia Lagerstam (Svédország) 3:56.081
3. Maria Virik, Hedda Oritsland (Norvégia) 3:56.217
   
C-2 200 m
1. Antia Jacome, Maria Corbera (Spanyolország) 44.976 mp
2. Sylwia Szczerbinska, Dorota Borowska (Lengyelország) 45.356
3. Kiss Ágnes, Nagy Bianka 45.442

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!