Ugrás a tartalomra

Szimulálták a rendőri intézkedést

police.hu
Utoljára módosítva
2024. július 01. hétfő 14:25
Intézkedéstaktikai tréninget végzett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
"Darth Vader" rendőri intézkedés szimuláció / Fotók: police.hu

Pilot programként indult még az elmúlt esztendőben az Intézkedéstaktikai tréning a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A projekt beváltotta a hozzáfűzött reményeket, így a rendőrök intézkedési hatékonyságának növelése érdekében azóta is folyamatosan vannak képzések. A legutóbbi Intézkedéstaktikai tréning június végén volt a főkapitányság újonnan kialakított saját Taktikai házában - adta hírül portálunknak közleményben Dobi Tamás rendőr őrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Egy előre meghatározott szituációban kellett a járőrpárosoknak intézkedniük, amit videóra vettek a trénerek és az intézkedéstaktikusok, majd a felvétel visszanézése során együtt elemezték a látottakat - fejtették ki. 

Interdidaktikai tréning

A feldolgozáskor a résztvevők előbb saját élménnyel, majd a látottak elemzése során saját tapasztalattal, illetve tréneri és intézkedéstaktikusi visszajelzéssel tudnak képességeiken, tudásukon javítani. A járőreink a Taktikai házban egy szituációt oldanak meg, amely után a gyakorlat feldolgozása következik, videónézés, tanulságok megfogalmazása. Mindez azért, hogy a tanult, és rutinszerűen begyakorlott mozdulatok egyedivé és végül emberivé tegyék azt az összetett szolgálatot, amit a rendőreink hajtanak végre nap, mint nap - írták

A résztvevők is hasznosnak találták

A szituációs tréning élettani hatásai az érintettek visszajelzései alapján egyértelműek:

"A tréning nagyon sokat segít, hogy egy intézkedés után haza tudjunk menni.”

„Jó volt, hogy laboratóriumi körülmények között ki tudtuk magunkat próbálni, mert olyan nincs, hogy nem lehet újat tanulni” - mondta néhány résztvevő. 

További hírek

Olvasnivaló