Ugrás a tartalomra

Szúnyoggyérítés lesz Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 14. péntek 11:27
Az országos központi szúnyoggyérítés részeként Miskolcon földi kémiai védekezést végeznek június 17-18-án a napnyugta utáni időszakban. Tartaléknapok: június 18-19.
Fotó: archivum

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A lakosság részére a hatóságok azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. 
A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket - adta közre a városháza pénteken.

A kormány által elrendelt csípőszúnyog gyérítést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja koordinálja. A szervezésre és lebonyolításra a kiválasztott kivitelező a Szerocor Konzorcium, a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium pedig szakértőként vesz részt a műveletben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!