Ugrás a tartalomra

Gyarmati Fanni naplója Miskolcon is megelevenedik

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 09. szerda 08:12
A Tudomány és Technika Háza színpadán Hámori Gabriellát láthatjuk Radnóti Miklósné szerepében. 

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. A tizenkét éven át, sokszor napi rendszerességgel vezetett napló egyszerre korrajz és személyes sorstragédia, olvasói előtt megelevenedik a Radnóti házaspár szűkebb élete és környezete.

Október 14-én, hétfőn este hétkor a miskolci Tudomány és Technika Háza Színpadán egy igazi színházi csemegét ízlelhetnek meg a miskolciak: Gyarmati Fanni naplóját Hámori Gabriella Jászai Mari díjas művésznő tolmácsolásában. Hámori Gabriella számtalan színpadi szerepe mellett rendkívül népszerű filmszínésznő: egyebek mellett játszott az Állítsátok meg Terézanyut!, a Valami Amerika, és a Jadviga párnája című filmben is, csak hogy a legtöbbször látott alkotásokat említsük. Számtalan díjjal ismerték el a munkásságát itthon és külföldön egyaránt. 

Szinte a naplók kiadásával egy időben fogalmazódott meg Hámori Gabriellában, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A kötet alapján készült darabot először először majdnem tíz éve a FILC - Fischer Iván Lakásszínházában láthatta a közönség Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A produkció azóta több mint 140 teltházas előadás élt meg, bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen.

Jegyek elővételben online a tixa.hu és a technikahaza.hu oldalakon vásárolhatók,illetve személyesen az Antik art café kávézó és antikváriumban (Déryné utca 2.sz.)
 

További hírek

Olvasnivaló