Ugrás a tartalomra

Vonaton támadtak rá volt rokonukra - késekkel, kapával

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 10. csütörtök 11:30
A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak és nőnek az ügyében, akik késekkel és kapával támadtak volt rokonukra a vonaton.

A megállapított tényállás szerint a vádlottak 2024 júniusában késekkel és kapával felfegyverkezve megjelentek a taktaszadai vasútállomáson, ahol felszálltak egy személyvonatra, ahol a női vádlott megöléssel fenyegette az ott utazó volt menyét. A terheltek a késeikkel a fülke ajtaján lévő ablakot ütötték, de bejutni nem tudtak, mert a sértett és annak jelenlegi élettársa, valamint más utasok az ajtót fogták, kitámasztották. A vádlottak ekkor leszálltak a vonatról és a késeiket, valamint köveket próbáltak bedobni a fülke nyitott ablakán, majd a férfi vádlott a kapával ütötte a vonat oldalát - közölte a Miskolci Törvényszék.

Mint írják: a cselekmény során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett, azonban a vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása megbotránkozást és riadalmat keltett a helyszínen.

A járásbíróság a vádlottakkal szemben társtettesként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. 

A büntetővégzés jogerős - zárul a közlemény.
 

További hírek

Olvasnivaló